רבי משה קלירס

רבי משה ב"ר מאיר קלירס (ז' אדר ה'תרל"ו, 3 במרץ 1876 – כ"ג שבט ה'תרצ"ד, 8 בפברואר 1934) רבה של טבריה וראש ישיבת "אור תורה" במבנה קבר רבי מאיר בעל הנס. מחבר "טבור הארץ", "תורת הארץ" ו"מורשת משה".

קורות חייו

יליד צפת. סבו ר' ניסן גמליאל קלירס עלה לארץ ישראל מרוסיה, שם התגורר בעיירה קלייר (כיום בבלארוס), ומשם כינוי ושם המשפחה. אביו התפרנס מהכנת וחפירת קברים.

למד בבתי מדרשותיה של צפת, ולאחר נישואיו לבתו של רבי יהודה ליב קסטלניץ, מחסידי סלונים, שהתגורר בטבריה, עבר לגור ליד חמיו.

בשנת ה'תר"ס, 1900, יסד את ישיבתו בטבריה ועמד בראשה עד פטירתה. עם פטירת רבי יחיאל הלפרין נבחר תחתיו כרב העיר, היה זה בשנת ה'תרס"ט, בתקופת השלטון העות'מאני, ועם החלת שלטון המנדט הבריטי בעשור הבא, סירב להירשם כרב רשמי.

שנה לפני פטירתו הזמין את רבי אשר זאב ורנר, למלא את מקומו ברבנות העיר. הוא חלה, פרש לבית בנו בשכונת קרית שמואל בטבריה, ונפטר בכ"ג שבט ה'תרצ"ד, 8 בפברואר 1943.

יעקב זריהן - משה קלירס
רבי משה קלירס, מימין התמונה: רבי יעקב זריהן רבה הספרדי של טבריה
משה קלירס1 - נראים גם רבי מרדכי מסלונים ורבי אברהם מסלונים מחבר ברכת אברהם
רבי משה קלירס (בראש השולחן) בהיכל ישיבתו, ישיבת "אור תורה" (סביבו גדולי חסידי סלונים בעיר)

משפחתו

לאחר פטירת אשתו הראשונה, ממנה נולד לה בן אחד, נישא בשנית ונולדו לו עוד שלושה בנים. אחד מהם, חיים אלישע קליערס, נרצח בפרעות תרפ"ט.

2 תגובות הוסף תגובה

  1. ראובן שפירא הגיב:

    לאביו קראו ר' מאיר. והוא לא היה חופר קברים. לאבי אביו קראו ר' ניסן והוא גר בצפת והוא היה חופר קברים בבית העלמין העתיק בצפת ואף היה גר שם. לאחר נס שהתרחש עמו בעת רעידת האדמה שניצל בנס החלו לקרוא לו כולם ר' ניסים עד שכמעט נשתכח שמו המקורי – ניסן.
    לאבי אביו קראו ר' גמליאל והוא עלה מהעיירה קלייר הנזכרת במאמר.

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s